Enkel värdering och försäljning av bilen

Nyligen bestämde jag mig för att försöka sälja min bil. Någonting som jag verkligen bävat inför p.g.a. tidigare dåliga erfarenheter. Att bli uppringd och besökt av oseriösa köpare har tidigare tagit musten ur mig. Därför försökte jag att hitta något annat alternativ när jag skulle sälja bilen den här gången, och det gjorde jag!

(Det här inlägget är kanske lite off-topic, men jag kände verkligen att det kan hjälpa andra där ute.) 

Lösningen? En fordonsmäklare 

Som sagt, efter mycket om och men lyckades jag till slut hitta en lösning på problemet – en fordonsmäklare. Jag har tidigare varit skeptisk till det här med mäklare, inte minst när det kommer till bilar och fordon. Varför ska jag låta någon annan sälja min bil när jag lika gärna kan göra det själv? 

Jag tror också att många känner igen sig i den känslan och dem tankebanorna. Efter tidigare erfarenheter kände jag däremot att måttet var rågat. Jag tänkte inte stå ut med att ständigt bli uppringd av oseriösa köpare som inleder samtalet med att försöka pruta ner bilen till hälften.

En gång hade jag till och med en ganska obehaglig upplevelse när en person skulle komma och titta på bilen. Mer än så tänker jag däremot inte berätta här.

Jakten på alternativ börjar

Med allt detta i backspegeln satte jag alltså igång och letade efter alternativ. Som av en slump halkade jag in hos en bilmäklare som erbjöd gratis värdering på bilen samt hjälp genom hela processen, från rekonditionering och professionell fotografering till försäljning.

Min första tanke var ”det här är ju precis det jag har letat efter!”, för att sedan bli mer skeptisk. Det hela lät för bra för att vara sant. Efter att ha kollat runt lite mer på nätet upptäckte jag däremot att firman hade många kunder vilka var mycket nöjd med deras tjänst.

Jag blev därför mer bekväm och bestämde mig för att slå företaget en signal. Bemötandet var klockrent och jag bokade därför in ett fysiskt möte med dem i Stockholm. Även där fortsatte min positiva upplevelse och jag bestämde mig för att ge deras mäklartjänst en chans!

Resultatet? Bilen blev såld efter bara 1,5 vecka och jag behövde inte göra någonting. Bättre beslut har jag aldrig tagit förut!

Blir det aktuellt att sälja fler bilar, kanske om vi på Bicks bestämmer oss för att göra oss av med någon av företagsbilarna, kommer jag att anlita dem igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − sju =