Kombinerar ny teknologi och arbetskläder

Svenska företaget Snickers workwear har nyligen dragit igång ett helt nytt projekt där de kombinerar ny teknologi med arbetskläder.

Det var efter att företaget sett hur sportkläder börjat använda sig av bärbar teknologi som de ställde sig frågan hur det skulle kunna användas för arbetskläder. Därför utförs nu tester med hundra hantverkare från fem olika länder. Eftersom Snickers tidigt insåg att hälsa är viktigt för dem som bär arbetskläder eller skyddskläder så valde de att fokusera på det. Samtidigt vill de arbeta för att förbättra säkerheten och synen på arbetskläder.

Hantverkarna som deltar i studien övervakas i realtid genom ett chip som de bär i fickan. Chipet mäter bullernivå, värmeförhållandet och hur mycket arbetarens knä belastas. Informationen skickas sedan direkt till personens smartphone och därifrån vidare till en databas. I förlängningen finns det planer på att utöka variablerna som mäts till att innefatta fler mätbara parametrar.

Knäskador är ett vanligt problem för hantverkare och enligt studier har det visat sig att många inte använder skyddsutrustning och arbetskläder på rätt sätt. Samtidigt så lider sex av tio hantverkare av knäsmärta. Hur arbetskläder faktiskt skyddar den som bär dem är något studien också vill titta närmare på. Särskilt eftersom Snickers har fokuserat lite extra på knäskydd i sina produkter.

Snickers hoppas också kunna få en mängd ny information av studien, särskilt när det gäller välbefinnande och komfort som förmodligen är en stor anledning till att människor slarvar med säkerheten.

När det gäller bärbar teknologi så har det visat sig att produktivitet bland användarna ökar med i genomsnitt 8,5 producent. Det har också visat sig att många känner sig nöjdare med sitt arbete.

Bärbar teknologi har ökat lavinartat de senast åren och intresset för att använda det är stort, särskilt bland män. Enligt beräkningar kommer det att finnas över 50 miljarder uppkopplade enhet i världen 2020.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 15 =