Rörmokare – ett framtidsyrke

Det finns analyser som tyder på att det kommer att råda stor brist på rörmokare i framtiden. Samtidigt är det många unga som väljer att gå auktoriserade VVS-utbildningar på grund av de uppmärksammade siffrorna, så rörmokeribranschen går onekligen en ljus framtid till mötes. Trots att det ofta anses vara ett mycket fysiskt krävande arbete med långa dagar, mycket övertid och andra små bekymmer så är det fortsatt många som väljer det. En anledning kan vara att lönen för en rörmokare är väldigt bra. Lägger man dessutom till den övertid som kan tillkomma så blir det många semesterresor för en etablerad rörmokare.

En av de största anledningarna till att behovet av rörmokare växer så kraftigt är det ökande antalet byggnationer som påbörjas för att samhället ska kunna möta det nya invånarantalet.

Idag finns det emellertid många verktyg och hjälpredor som används för att förminska den fysiska påfrestningen som ryktet gör gällande. Det finns standardiserade lyftanordningar som en rörmokare alltid ska ha vid sin sida. Arbetsmiljöarbetets utveckling har sett till att det inte längre är så tungt som det en gång var. Naturligtvis är det ett tungt jobb om man jämför med många andra branscher.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tolv =