Sveriges främsta julbelysare

Han bor i Täby och har under flera år pyntat sin trädgård i värsta USA-stil – ju mer, desto mer!

Killen heter Tommy och i år slår han ljusrekord med 60 000 lampor i trädgården. Som pricken över i har han byggt ett tolv meter högt Eiffeltorn som lyser över nejden. Enligt uppgift ska det heller inte kosta honom särskilt mycket mer i elkostnader. Vi kan ju bara gissa att det beror på att han använder mycket LED-lampor.

Vad skulle du säga om din granne satte upp 60 000 jullampor i trädgården innan jul? De flesta i Täby verkar tycka att det är rätt trevligt.

I Axtorp finns några andra som går loss på det där med julbelysning. Det är familjen Alfvén som har dekorerat sin trädgård med 50 000 lampor. Trädgården är full med snögubbar, tomtar och annat knytt. Julbelysningen orsakade stor uppståndelse och har nu blivit en attraktion som årligen orsakar en bilkö utanför.

Några andra som gillar pynt är Ingela och Jimmy i Tryard. Men efter Tommy och familjen Alfvén ligger de i lä. De kommer nämligen bara upp i 14 000 lampor. Vilket ändå är förskräckligt mycket.

Staden Gemla i Småland däremot tvingades gå i rak motsatt riktning. Där bestämde trafikverket att huvudgatan inte skulle få sätta upp någon julbelysning alls i år. Det beror på att de är dem som ansvarar för belysningen i många av landets mindre städer. Därför är det kanske säkrare att sköta sin egen julbelysning, som privatperson. Så får man så mycket eller lite belysning som man vill, baserat på smak och ekonomi.

Du läste väl vårt förra inlägg om saker att tänka på när man ska sätta upp sin julbelysning. Det kan också vara bra att höra sig för med en elektriker. För det här inlägget kontaktade vi den lokala elektrikern i Täby som för övrigt var mycket imponerad över Tommys juldekorationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 13 =